Hvor & Hvornår

Åbningstider

Mandag: Lukket

Tirsdag: Lukket

Onsdag: kl. 11.00 – 16.00

Torsdag: kl. 11.00 – 16.00

Fredag: kl. 11.00 – 16.00

Lørdag: kl. 11.00 – 14.00

Søndag: Lukket

Sønderho Gårdbutik v/ Camilla Fischer-Nielsen

Vester Storetoft 67
Sønderho, 6720 Fanø

+45 5093 2362
info@sonderhogaardbutik.dk

CVR: 20230754

Du finder Sønderho Gårdbutik ved indkørslen til Danmarks Smukkeste Landsby Sønderho, Fanø.

Følg os på Facebook

Vi tager imod bestilling af gæs og ænder. De er økologiske og fra Varde Ådal Lam. #vardeådallam #Sønderho See MoreSee Less
View on Facebook

Sønderho – Danmarks smukkeste landsby

Sønderho er den sydligste by på Fanø med 293 indbyggere (2022). Tidligere, dvs. før anlæggelsen af havnen i Esbjerg, var hovederhvervet søfart, en beskæftigelse de fleste af landsbyens mænd havde. I dag er Sønderho en turistmagnet, især på grund af de omtrent 300 velbevarede og fredede gamle, stråtækte skipperhuse, der næsten alle ligger med gavlene vendt øst-vest, omgivet af små haver og åbne grønninger. Landsbyen er værnet mod vind og vand bag klitter mod vest-syd og bag grønne diger mod øst-nord.

Imellem skipperhusene forgrener der sig et net af små smalle stier og krogede veje, meget lig udformningen en labyrint. For 100 år siden fandtes der kun enkelte træer, men i dag er Sønderho en meget grøn landsby.

Sønderho var kunstnerkoloni på ca. samme tid som Skagen. Dette afspejles tydeligst på Fanø Kunstmuseum, der har adresse i landsbyen.

Sønderho kåret som Danmarks Smukkeste Landsby 2011, af bygningskultur.dk.

Sønderhodag afholdes den 3. søndag i juli med ”brudefest”, det har været afholdt siden 1928
*Kilde: da.wikipedia.org

Besøg soenderho.dk og se aktivitetskalenderen. Der sker tit noget i Danmarks Smukkeste Landsby, der kan være med til at gøre dit ophold i Sønderho til noget helt specielt.

Besøg også…
Det sker lige nu på Fanø…

Sønderho Gårdbutik ligger midt i Nationalpark Vadehavet, et af verdens mest værdifulde tidevandsområder. Læs mere her…

RSS-fejl: A feed could not be found at `http://www.kultunaut.dk/perl/mini/type-rss?Area=Fan%F8-postby`; the status code is `200` and content-type is `text/html; charset=iso-8859-1`
Nyttige links
Bykort

Bedriften har modtaget tilskud til Pleje af græs- og naturarealer. Formålet med tilskuddet er at bidrage til at beskytte og forbedre biotopforholdene og biodiversiteten i de prioriterede områder. Tilskuddet har medført, at bedriftens græs- og naturarealer er blevet plejet med afgræsning eller med slæt, og dermed er der sikret en god naturpleje af arealerne.