Østers

Østers

Siden stillehavsøsters kom til Vadehavet i 1980’erne, har bestanden spredt sig nærmest eksplosivt. I dag kan man finde banker mange steder rundt om i Vadehavet med tonsvis af disse skaldyr. Vintermånederne er den absolutte højtid for at gå ud til bankerne for at hente sine egne østers til at spise. Risikoen for algegifte er langt mindre i det kolde vand på denne tid af året, og desuden det blevet populært at hente østers som et eksotisk og lækkert indslag til nytårsmenuen.

Man kan sagtens selv tage ud at samle østers, men man skal tænke sig godt om, inden bevæger sig ud i Vadehavet. Ud over at vide, hvor bankerne befinder sig, skal man orientere sig om vind og vejr – og især om tidevandet. Det absolut sikreste er at tage med på en af de guidede ture, som flere af nationalparkens partnere arrangerer.

Sydvestjyske Smagsoplevelser har i samarbejde med bl.a Nationalpark Vadehavet udgiver en 32 siders folder med information og inspiration om indsamling og tilberedning af østers fra Vadehavet. Den hedder ’Østers fra Vadehavet’ og kan også ses i en e-udgave via dette link: https://issuu.com/svuf/docs/oestersbrochure_2016_-_destination_/1?e=1843821/39403385