Lej et Vildmarksbad

Lej et vildmarksbad hos Sønderho Gårdbutik

Du kan opleve den afslappende følelse af at være omsluttet af varmt vand midt i vinterkulden. Det er enkelt og let at leje et vildmarksbad hos Sønderho Gårdbutik.

 1. Du bestiller
 2. Vi leverer og afhenter badet igen

Det eneste du skal gøre, er af fylde karret op med vand, tænde op og hoppe i. Vi leverer alt du skal bruge, inkl. en let og overskuelig brugervejledning.

Lettere bliver det ikke at slappe af under stjernene.

Et vildmarksbad giver dig og familien mulighed for afslapning og stjernestunder under åben himmel – og dét uanset om kalenderen byder på en stjerneklar oktoberaften eller en indbydende majaften, hvor børnene er puttet tidligt og hvor karrets drinksholder og romance-effekt rigtig kommer til sin ret.

Med et vildmarksbad får du et udebadekar under uendelig himmelhøjde. Et udebadekar uden bobler og dikkedarer, men med brændefyret-opvarmet vand, der roligt omslutter kroppen. Et vildmarksbad hjælper dig derfor til at holde fokus på det essentielle. Om at fjerne unødigt støj fra hverdagen og blot være til – alene eller sammen med dem, du har kær. Et vildmarksbad er derfor et oplagt valg, hvis du vil sikre dig de optimale rammer for rolige badeoplevelser under åben himmel og med plads til nærhed og sansemæssig nydelse af højeste kaliber.

Priser

Et døgn: 1.000 kr.
(kl. 14.00 – 10.00) : 1000 kr.
En weekend: 1.500 kr,
(fredag kl. 14.00 til mandag kl 10.00)

Inden optænding – Vi har sørget for det du skal bruge!

Du finder følgende i vildmarksbadet ved levering:

 1. Let optændeligt brænde (kviste, små stykker træ etc.)
 2. Aviser eller papir til optænding ( evt. optændingsblokke)
 3. Almindeligt træ til fyring – BEMÆRK: benyt ALDRIG trækul, koks eller grillbriketter
 4. Paddel til omrøring i vandet
 5. Haveslange som du skal tilkoble en vandhane
 6. Klortabletter

1. Påfyld vand inden optænding!

Før du påbegynder optænding dit vildmarksbad, er det vigtigt at der først er vand i karret. Vildmarksbadet er beklædt indvendigt med plast, og plasten vil smelte såfremt vandet ikke køler ovnen ned. Følg derfor nedenstående trin-guide for succesfuld påfyldning af vand i dit vildmarksbad:

 1. Sæt først proppen i afløbet, enten udvendigt eller indvendigt i karret, så du er sikker på at vandet ikke løber ud af karret igen.
 2. Tag dernæst din vandslange og påbegynd opfyldning. Du kan med fordel benytte to haveslanger, såfremt du har mulighed for det.
 3. Alt efter tryk på slangen og literindhold, tager det ca. 1 – 1 ½ time med én slange at fylde karret op.
 4. Når dit vildmarksbad er fyldt til op over ovnen, eller som tommelfingerregel omkring øverste tøndebånd, må du påbegynde optænding i ovnen.

2. Optænding i brændeovn

Tænd op i god tid. Beregn op til 2-3 timer til opvarmning om sommeren og lidt længere tid om vinteren. Sammen med nedenstående vejledning er en god grundregel for optænding og fyring i vildmarksbadet, at jo mindre hvid røg i skorstenen, jo bedre træk i ovnen:

 1. Start altid med småt brænde eksempelvis aviser/ papir eller optændingsblokke. (Brug aldrig grillkul til optænding, da du risikerer at brænde hul i bunden af brændeovnen)
 2. Tænd en sammenrullet avis og brug den som optænding.
 3. Først når “småt brænde” har godt fat, bør du begynde at påfylde med et par større stykker brænde.
 4. Lad ilden få ordentlig fat, før du fylder ovnen helt op med brænde.
 5. Alfa omega for en hurtigere optænding er, at holde temperaturen i ovnen høj – hele tiden!
 6. Fyld herefter ovnen godt med brænde, så der er masser af brændværdi i ovnens kammer. Fyld dog aldring brænde over vandstandsniveau – brændemængden bør maximalt fylde 50% af brændeovnen!
 7. Lad lågen stå åben de først 5-15 minutter igennem hele optændingen og luk den herefter.
 8. Brug nu askeskuffen til at få det ønskede træk igennem ovn og skorsten.
 9. Grundet fordampning, vil vandet altid være mest varmt i vildmarkdsbadets øverste vandlag. For at få den mest ensartede vandtemperatur i dit vildmarksbad, bør du jævnligt røre godt rundt i vandet med den medfølgende paddel.

3. Klargør badevandet til hyggetid

Når vandet har nået den ønskede temperatur, er vildmarksbadet næsten klar til at hoppe i, følg dog først nedenstående trin for at desinficere for bakterier i badevandet:

 1. Vi anbefaler en temperatur på ca. 40 grader varmt vand.
 2. Når vandet er varmt og klar til brug skal I, inden badning, tilsætte 1 stk. klortablet.
 3. Rør nu rundt i vandet og afvent 5 minutter, til tabletten er opløst, før badning.
 4. Nu er dit vildmarksbad klar til at hoppe i.

Et godt råd: En uvasket person som hopper i dit vildmarksbad afgiver 100 millioner bakterier, mens en afvasket person “kun” afgiver 1/2 million bakterier.

 

Rigtig god fornøjelse